Rom for Rom – Uteplass

Home / Rom for Rom – Uteplass

STUE

KJØKKEN

SOVEROM

BAD

GANG

Uteplass

Belysningen ute er blitt viktigere de siste årene. Lys skaper trivsel og kan gi deg et helt annet inntrykk av boligen og miljøet rundt, samtidig som det skaper trygghet og ha en preventiv effekt mot tyverier. Du kan fremheve fasaden ved å lyse den opp, eller leke deg med belysning på trær eller gårdsplassen – det finnes mange muligheter for å lage et spennende utemiljø!

Innfelt downlight

Downlights benyttet ute er med på å skape en god stemning, enten den brukes for å fremheve inngangspartier eller trekke frem elementer på fasaden. Downlights gir også fasaden et eksklusivt preg!

Utenpåliggende armaturer for tak/vegg

Ofte bør man velge utelamper som harmonerer med inntrykket på huset, enten man velger moderne armaturer på moderne hus eller mer klassiske armaturer på tradisjonelle hus.Her bør man i tillegg understreke verdien i å velge LED siden dette gir mindre strømforbruk og utelyset i Norge står på relativt mye i visse årstider.

Pullerter og lyskastere

Ved pruk av pullerter kan man skape en harmoni i uteromet. De brukes ofte på gangveier opp til huset, i hagen som effektbelysning eller for å opplyse gårdsplassen.

Foto: Digit Media Norge AS

Inspirasjon

Tips

  • Hvis du plasserer belysningen på veggen lengst unna inngangspartiet, skaper du en helt annen dybde i rommet
  • Det kan være lurt å huske på at belysningen også bør ta hensyn til rengjøring

Noe å tenke på….

  • Skal belysningen være fleksibel i forhold til ommøblering?
  • Er det vinduer som trenger ekstra hensyn?
  • Er det noen områder som krever spesielt mye lys?